Get Adobe Flash player

Foto galerija

fotog1

Himna doma

Open in new window

 

„Nije važno koliko je godina u našem životu, nego koliko je života u našim godinama.“ Abraham Lincoln

 

Usluge

Socijalna skrb

U radu sa korisnicima primjenjuju se razlicite tehnike i metode individualnog i grupnog rada. U terapijskim zajednicama se koristi dinamika zajednickog života kao metoda tretmana socijalnog oporavka i individualnog rasta i napretka.

Reminiscencija je vrlo produktivna tehnika grupnog rada koja je izrasla iz gerontologije, a cilj je jacanje identiteta i snaženje starije osobe.Dodatan ucinak je poticanje živa odnosa medu ljudima, njihovo bolje upoznavanje i medusobno razumjevanje.

Razvijanje radnih, kulturnih, zabavnih i rekreativnih aktivnosti u instituciji neophodno je potrebno kako bi se smanjio negativan utjecaj institucionalnog života, poboljšali dobri osjećaji, zdravstveno stanje i zajedništvo.

Primjena okupacijsko radnih aktivnosti u ustanovi ima za cilj starijim osobama sacuvati preostale psihofizicke sposobnosti tijekom cijelog boravka u ustanovi, a u nastojanju da se kod starije osobe razvije što veca mogucnost osobnosti i socijalnog funkcioniranja u ustanovi. Okupacijska terapija se provodi kao mogucnost kontinuiteta aktivnosti iz ranijeg životnograzdoblja starije osobe.

Zdrvastvena skrb

Zdravstvena njega nepokretnih korisnika vrši se 4 puta dnevno. Posebna pozornost pridodana je sprecavanju komplikacija dugotrajnog ležanja nepokretnih korisnika. Kontrola tlaka obavlja se svakodnevno,  a po potrebi i cešce. Kontrolne preglede vrši lijecnica Doma zdravlja Velika, koja obilazi korisnike u domu 1 puta tjedno a po potrebi i cešce.

Medicinske sestre, svakodnevno odnosno, 3 puta na dan, vrše ordinirane, enteralne i parenteralne terapije propisane od strane lijecnika.

Na osnovi uputnice lijecnice, korisnicima se osigurava potreban specijalisticki pregled te adekvatan prijevoz i strucna pratnja.

Usluge fiz. terapije dogovaraju se s vanjskim strucnim suradnicima, a na osnovi pregleda lijecnice, te im se te usluge pružaju u domu.

S obzirom na zdravstveno stanje korisnika, pružaju se usluge hranjenja 3 obroka dnevno, po potrebi i dodatni dijetni obroci, kašasti....

Kontrola glukoze i krvi dijabeticara vrši se 1 do 2 puta mjesecno, te prema potrebi i cešce, o dijabeticarima ovisnim o inzulinu 1 puta tjedno, a po potrebi radi se i GUK profil.

Rad medicinskog osoblja organiziran je smjenski . Skrb nad korisnicima je 24 sata . Korisnicima u terminalnim fazama omogucena je maksimalna njega i skrb, a clanovi obitelji upoznati su sa promjenama tjekom terapije.

p1100676p1120846p1120848

Adresa


L. Ibrišimovića 7
34 330 VELIKA

Kontakt


telefon: +385 034/233-085
fax: +385 034/233-085

Traži

 Dom za starije i nemoćne osobe Velika